2013-04-29

Hejsanhoppsan,
i fredags var det en tapper skara på träningen. De nöttes därför en del grund, mest svingar och avhopp. Även lite olika ståenden med hopp av i galopp. I söndags var hela skaran samlad och de nalkades kür på Vasco för andra gången på typ 1 ½ år!! Vi var nog lite efter tidsmässigt, och allting fungerade och det är SÅÅ ruuuuligt :) 
 
Cato fick ingen voltigeträning idag, utan han fick träna hjärngympa och lastning istället. Jag vet inte hur allt artade sig,
bra får vi ju hoppas!! :) 
 
Ikväll tränar blåa och gråa laget på Trix, styrketräning och bock står på schemat. 
Ooooccch, nästa helg är de tävling igen. I Uppsala denna gång. 
Dit åker gråa laget med Cato och Vasco, samt Baron som är utlånad.
Kram!

Lyx!

I söndags hade vi lyxträning - två hästpass efter varann! 
Uppvärmning och lite grund i högervarven och sen kür i vänster. Faktum är att vi körde igenom hela küren för första gången på Vasco sedan han blev bra! Sån härlig känsla att de gick vägen, även fast man såg att Vasse fick jobba en del.. men de är ju inte så konstigt :) Cato knatade på bra i küren trots en viss okoncentration i uppvärmningen. Men ibland måste man faktiskt påminna sig själv om att han fortfarande är relativt ny, och har gjort stora framsteg redan!!
Dessutom så konstaterade Gero efteråt att küren såg någorlunda likadan ut, även fast vi körde på olika häst. Men som sagt - funkar de på Cato så funkar de på Vasco ;) 
 
Efter träningen fick Cato lite huvudträning också, vandra in och ut i dom läskiga uteboxarna (en liten övning inför lastning). Små trånga och mörka boxar, men med lite mutning så går allt!! 
För tanken är ju att både han, Vasse och Baron ska med till Uppsala. *fingers crossed*
 
 
 

HEJ! Kommer ni ihåg oss??

Herrejisses vad dött det var här!! 
De har liksom funnits massor av annat att lägga energi på så bloggen har liksom hamnat på sidan.. och vi kan ju försöka att uppdatera oftare, men vi får väl se hur de går ;) Jag hoppas ni står ut!
 
Det har hänt så mycket sen sist!
Den 13e april arrangerade Hamre första voltigetävlingen för säsongen, och vi hade tävlande från Sala, Hallsta, Uppsala och Umeå. Jätte kul, trots att vi lyckades tima in med den enda regndagen på 2 veckor... 
 
 
Hur gick de då?? 
Jag tycker att alla ska vara väldigt nöjda med dagen i sig, trots årets första tävling så tycker jag att ribban sattes ganska högt. Sala är nu mer A-lag (supergrattis!!) och vi Hamrisar hade hela 4 hästar i rullning. 
Cato utförde en klart godkänd "första tävling" med seniorlaget och vi är väldigt nöjda med vad vi lyckades prestera på tävlingsvolten :) Vi slutade på en slutpoäng snäppet under 6,0 och Cato fick faktiskt 5,8 i hästpoäng!! Duktig kille ❤ 
Vi körde även igenom grunden på Vasse, där vi fick poängen 6,035 och självaste Vasse fick 7,4 i hästpoäng. ★ 
Duktiga herrar!! 
 
Blåa laget körde grund i galopp och kür i skritt på Baron, som också skötte sig exemplariskt för att vara Barre B-U-S. Däremot så vet vi nu att resväskor är vääääääldigt läskiga.... knäppa häst. 
Röda laget vann sin klass på Maiga som gick som en klocka i vanlig ordning :) Wihooo.
 
Pia Nordlander lyckades fånga oss på några bilder ------> http://www.bildn.se/hamrevoltige/k_130413allsvenskanvoltige/
 
 
Om mindre än 2 veckor är det tävling i Uppsala, så vi får väl se hur de går där ;) Kraaaam

RSS 2.0