I, Edward Cullen, take you Bella Swan, for better and for worse...

Förresten. Har totalt glömt bort att berätta! 
Vi har mer eller mindre startat en liten tradition, sen Twilight började sändas på bio har vi varit på alla filmer - tillsammans. Som alla andra är vi såklart helt sålda!
I fredags förra veckan var 13 st från voltigen på bio för att titta på Twilight - Breaking Dawn del 1.
Så grymt bra.. nu ser vi fram emot sista delen :)


Carried away

Igår hade junior och seniorlaget träning på Trix. Juniorerna tränade kür på bocken, seniorerna tränade olika lyft med varandra. Imorgon vankas hästträning på Vassemannen, längtar!



Ajöss!

Farewell training

Igår hade vi en farväl-träning för vår Österrikiska vän Anna Theurl,
på fredag åker hon hem efter ca 4 månader hos oss.
Sorgligt, förhoppningsvis ses vi snart igen :)

Anna, hopefully your swedish classes paid off.
Do you understand what i'm writing? ;-)




En bild från Annas farewell-party i lördags.

En bild från Fridas 30-års kalas i somras.


Auf wiedersehen

The only tool you need is kindness

 I helgen är det hopptävlingar på Hamre så voltigen får hålla till på annat håll.
Anyways. Tänkte dela med mig av lite bilder från veckans träningar. Enjoy!







Byeee

What did you do????!

Tänkte ta och berätta om en händelse som bitit sig fast i våra huvuden, där endast en tanke flugit igenom skallen; 'Hur fanken hände detta?' Börjar med en hemsk, men ack så rolig, avramling av Sanna Pernell!

Förhoppningsvis kommer ingen ihåg detta senario, Hamres hösttävling i början av Oktober 2010. Vi hade köpt en ny häst, Vasco, som vi hade tränat på ungefär 1 månad. Vår hemmatävling närmade sig och vi anmälde oss, Annelie smet iväg på en utlandsresa och Marie fick ta platsen som longör.

Väl på tävlingsdagen vet jag inte riktigt vart de började gå snett någonstans.. Vasco var pigg och knappt inspänd, Marie hade longerat honom 1 gång innan och vi andra var allmänt ouppmärksamma. Inne på tävlingsbanan sprang Vasco i tusen knutar, Marie gjorde sitt bästa för att tygla galenpannan och vi tänkte väl liksom att; 'nä, men han lugnar väl ner sig så fort vi börjar köra..' . Never Happend!
Sanna hoppade upp och körde grundsits och fana, och vad tror ni händer?? Hon RAMLAR av, i KVARNEN, mitt framför ledet! Efter några varv i sanden ställer hon sig på alla fyra och ser chockad ut (hur tror ni att vi andra såg ut??). Malin gör sitt yttersta för att slita åskådarnas blickar från Sanna och påbörjar sitt första block, men vet ni vad? Hon gör nästan samma sak!
Och så här fortsatte de....

För alla er som är nyfikna över hur küren gick.... de gick inte alls, vi körde grunden en gång till.. Ingen annan lyckades ramla av, tack och lov! Men fyfanken vad vi skämdes.. så pinsamt!

Så här i efterhand är detta ju extremt roligt, MEN ännu roligare blev de när vi hittade en video på händelsen. Den kommer förevigt att hållas gömd, men jag har printat ut fyra bilder som visar vad som hände :)



/ Liza

Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte


Anna, Rebecca, Angelica, Anna, Cornelia

Idag hade seniorlaget träning på Vasco. Teknik-, grund- och en del kürträning blev de, och alla var faktiskt där! Kul :) Efteråt var det dags för juniorlaget på Baron, där nöttes de grund grund och grund. 


Vackra Baron efter ett svettigt träningspass.  

"om jag dör så missar jag fredagsmys, och det är typ de värsta som kan hända!"

Emma, 11 år.

På gårdagens träning var det stående och sving som stod på schemat. Det saknades en bunt voltigörer men till morgondagens tidiga träning hoppas jag att alla medverkar :) Efter seniorlagets träning är det dags för juniorerna med Baron :)

2011.11.09

Idag, för ett år sedan, föll första snön. Minns de så väl. De var tisdag, några hann inte till träningen pga snökaoset. Morgonen efter sprang vi på Björnön, i skyhög snö! De har aldrig någonsin tagit så lång tid att springa 5km, ändå hade man aldrig ansträngt sig så mycket.



Idag sken solen i Västerås. En otroligt mysig morgonspringning på Björnön med Frida, med följd av en helt underbar dag! Ikväll tänker seniorlaget prova massor av kürövningar på bocken, spännande!


Distriktmästerskap i voltige avgjort

I dagens VLT kan man läsa om Distriktmästerskapet i Sala som hölls på söndagen. Hittade inte artikeln på deras hemsida så tog kort på den istället...


Från vänster: Hamres häst Vasco som utsågs till bästa häst, Vascos linförare Angelica Rappo, Frida Björn, Hamre RK, Liza Gustafsson, Hamre RK, Paulina Peterson, Hallsta RK, Johanna Rydén, SORF, Rebecca Eberling, SORF, Lea Seltborg, Hamre RK.

- I går avgjordes distriktmästerskapen i voltige i Västmanland i en tävling som hölls på Ryttargården i Sala.
Fler än 50 voltigörer från distriktet hade samlats för att tävla om medaljerna.
För segraren i seniorklassen - Frida Björn - var det en lyckad avslutning på tävlingskarriären. Efter denna säsong kliver Frida av Hamres seniorlag efter mer än 20 år på SM-nivå.
Frida var då minst i laget och nådde knappt upp till hantagen, nu har hon precis fyllt 30 och ska istället hjälpa yngre förmågor till framgångar på voltigevolten. Både Frida Björn och Liza Gustafsson ingick i det lag som tog silver på SM i Uppsala tidigare i år, liksom hästen Vasco som blev utsedd till bästa häst vid gårdagens tävling.
På juniorsidan vann Salaortens ryttarförenings Johanna Rydén.


--

Frida kapade guldet i seniorklassen, Liza silvret.
Lea bronset i juniorklassen. Emma tog hem fjärdeplatsen i miniorklassen.
David, Alice, Emmy, Rebecca, Anna, Cornelia, Maria, Ella, Emilia och Tilde gjorde även dom suveräna nummer!!























Alla gjorde ett superjobb och det var ett väldigt lyckat avslut på denna tävlingstermin. :)
Bilderna är tagna av Pia Nordlander!

Distriksmästerskap....

Imorgon är det Dm i voltige, arrangeras av SORF. Det är 14 st hamrevoltigörer som kommer att delta :)

För både kropp och själ



Ikväll ska vi på Yoga. Intressant!

RSS 2.0