Foto: Pia Nordlander

Barnens dag
 
Tävling i Hallsta

Barnens dag och tävling

En helg i voltigens tecken hade minsann Vi från Hamre voltige. 
Fredag - Träning och förberedelser för lördagens prova på och uppvisning. 
Lördag - Barnens dag
Söndag - Tävling i Hallsta
 
Vi höll till i Vasa parken där vi lät barnen pröva på voltige, och kring lunch så visade blåa och röda laget kür på Kia och gråa körde kür på bocken. Extremt mycket folk i rörelse då dagen i sig bjöd på rekordvärme, och kön till prova-på'n var milslång! Roligt att se att så många ville prova, speciellt de barn som kom fram och absolut skulle prova sig på konster direkt :) 
 
På eftermiddagen begav vi oss till Hamre för att packa om och fixa hästarna inför söndagens tävling. 
Upp i ottan och iväg för att lasta in hästarna och bege sig till Hallsta. Vasco och Maiga gick in utan bekymmer, medan Baron valde att visa alla undanflykter han kunde.... i 45 MINUTER! Suck.
 
Resten av dagen flöt på väldigt bra och hem tog vi med oss en 1a plats i ind junior (Anna Nolén) och 2a plats i ind minior (Emma Nordlander), samt fina prestationer från både röda och blåa laget som körde clearround-klass. Dagens Bästa Häst blev ingen mindre än våran Vasco, duktiga kille!! :) 
 
DAGENS bästa var nog att blåa laget fått in Baron i sin transport medan vi tränare var iväg på annat håll.
Hur fick dom in honom där?!!!?!
"De var ju jätte lätt, vi gick in en gång men var tvugna att backa ut igen för att
borsta honom och sen gick vi in igen. De var JÄTTE lätt!!".
Jaha, ja dom får nog fortsätta lasta honom framöver ;)
 

push-ups

..blev det många utav idag! 
 
Imorse stod hästträning på schemat för både gråa laget, individuella samt röda laget. Cato och Vasco med gråa, Vasco med individuella, Baron longerades och Maiga med röda (alla klubbens kusar med andra ord :). 
 
Gråas träning bestod av kür, kür och mera kür. Och före varje küromgång så körde vi 20 armhävningar, och de blev en del omgångar vill jag lova.. Gero ville få ut budskapet att hur trött kroppen än är så ska man alltid ha fullt fokus i huvudet. Och såå hade vi ju uppvärmningen innan också.. Jobbigt!! 
Vi är just nu på g med en nyare version av küren, lägger till och byter ut, och är nu i full gång och prövar på hästen och bocken. Roligt!! Och ibland frustrerande när saker visar sig vara svårare än man trodde.. men vi kämpar på! :)
 
Individuella och röda laget körde genrep inför nästa veckas tävling i Hallsta, dit även blåa laget åker som hade sitt genrep i fredags. Dagen innan tävlingen är det Barnens dag här i Västerås, då ska vi hålla till i Vasaparken med uppvisningar, prova på och ponnyridning. Kom och hälsa på oss!! :) ---> http://www.vasterasbarnfestival.se/

 
BTW..
En liten update från förra helgen; pga tekniska fel så kom den exakta slutpoängen för tävlingen ut efter dagens slut. Vi klättrade då upp en placering och hamnade på en 2a plats på poängen 7,045. KUL!! :) 
 

Tävling hela helgen lång

Förra helgen var det tävling i Sala, en tvådagars dessutom! Så på fredagen begav sig både Baron och Vasco dit för att boa in sig lite, och vi körde en träning på Cato tillsammans med lag blå. Killen var ganska trött så vidare långvarig träning blev de inte, vi började istället packa iordning allt vi skulle ha med oss istället. 
 
På lördag morgon begav vi oss till Sala, de lovades vackert väder men givetvis (!!) var de kallt och blåsigt hela helgen.. :( Tävlingen fick sämst tänkbara start med en kass grund från vår sida, men efter küren var vi desto gladare. Duktiga Vasse kämpade på bra trots att han stod och sov i boxen precis före, fullt påklädd. 
Söndagens kür blev lite bättre, och vi slutade på poängen 7,0 (kan ju tillägga att domarna dömde väldigt konstigt & högt hela tävlingen igenom). Nöjda, Gladare och TRÖTTASTE hamrisarna begav sig sedan hemåt. 
 
Visst ja, höll på att glömma. Måste ge Baron liiiiteee cred för hans uppförande denna helg, nästan som dag och natt om man jämför med förra helgen! Inga läskiga kossor denna gång ;-)
 

Storslaaaaaaaaaaam


 
Tidig morgon - overslept - frisyrfix - lastning - vetcheck -
uppvärmning - stress - grundomgång - kosläpp - lunch -
läktarhäng - powernap - massage - uppvärmning - lugn&ro -
förberedelser - kür - packning - prisutdelning -
LYCKLIGAA HAMRISAR ÅKTE HEM...
 
MED:
1:a pris i seniorklassen
Högsta hästpoängen till Vasco
Bästa longören Annelie
 
Extremt nöjda med dagen!!
Vascos första tävling sedan -11, 3e gången vi körde igenom küren på honom.
 
Ett oerhört taggat team ser fram emot nästa helg; två-dagars i Sala. 
:)

RSS 2.0